De leugen van het geheugen

Seniorentheater Laak speelt binnenkort:

DE LEUGEN VAN HET GEHEUGEN

Een tragi-komische theatervoorstelling over bezuinigingsfrustraties gespeeld door Haagse senioren.

“Wat die studenten in het Maagdenhuis kunnen, dat kunnen wij ook!” Bob Tijssen, 90 jaar”

In 2012 sluit het buurthuis LIPA in stadsdeel Laak, Den Haag. Pas later ervaren de senioren echt wat voor leegte deze sluiting heeft achtergelaten. Wat was er gebeurd als de senioren zich verzet hadden en zich niet hadden laten wegsturen?  In de theatervoorstelling De Leugen van het Geheugen gaan voormalig LIPA bezoekers- en medewerkers terug in de tijd, maar deze keer laten ze zich niet zomaar de deur wijzen. Er volgt een protestactie met een bezetting en de wethouder wordt de wacht aangezegd.  Op allerlei manieren nemen de senioren ons mee in hun verhalen, hun meningen, hun wanhoop, hun boosheid, hun zorgen en hun onnavolgbare humor.  De Leugen van het Geheugen gaat in première in Laaktheater op zaterdag 17 oktober.

flyer-leugen-geheugen2015-1

Achtergrond

De Leugen van het Geheugen is een samenwerkingsproject van regisseur Elles Pleijter (Stichting Hekgolf), Laaktheater en Stichting MOOI. Een eerder project in 2010 (van Oude Mensen en de Dingen…) had zoveel enthousiasme gegenereerd bij de bewoners, dat zij Elles vroegen om samen een nieuw theaterproject te mogen maken. Ditmaal handelend over ware gebeurtenissen.  Laaktheater en Stichting Mooi sloegen opnieuw de handen in elkaar om deze boze wijkbewoners een stem te geven. Het siert de gemeente Den Haag dat, ondanks het feit dat haar vertegenwoordiger tijdens de voorstelling de deur gewezen wordt, zij toch in ruime mate heeft meegewerkt om de financiering van dit project rond te krijgen.

Spelers : Joke Croes, Ina Doesberg, Carly Derlagen, Trees Fehling, Greet Gleijm, Leo Heemstadt, Tiny Hermes, Marja Heijman, Carla Kort, Nel Langendam, Leonie Leeuwestijn, Cees van der Meer, Pim Roos, Leonie Rutten, Siew Sheonarain, Harry van der Stap, Bob Tijssen.

Dramaturgie, tekst en regie:  Elles Pleijter
Zangbegeleiding: Pim Roos
Dansbegeleiding:  Margot Reesink
Produktie: St. Hekgolf
Ontwerp licht en geluid: Thomas Walst

In de Pers

AD-okt2015

Telegraaf

Speeldata en kaartverkoop
Zaterdag 17 oktober 20.00 uur (première), Zondag 18 oktober 15.00 uur, Vrijdag 23 oktober 15.00 uur, Zaterdag 24 oktober 20.00 uur en zondag 25 oktober 15.00 uur. Kaarten kunnen worden gekocht via www.laaktheater.nl of telefonisch worden gereserveerd via 0703933348. Kaartjes kosten 10 euro of 5 euro met Ooievaarspas.

Laaktheater
Ferrandweg 4T
2523 XT Den Haag
070 3933348 (kassa en kantoor)
info@laaktheater.nl

Tijdens alle voorstellingen rijdt de wijkbus Laak. Tijdig reserveren!

Deze voorstellingen vinden plaats tijdens de Haagse Week van de Vitaliteit
Wilt u ook eens meespelen in een theaterstuk voor senioren? Dat kan ook in UW wijk. Bent u tussen de 55 en 100 jaar jong? Meld u dan aan. Ervaring is niet nodig. Wel een dosis ondernemingslust!
Zin in? Meld u dan via info@hekgolf.nl of via telefoonnummer 06 22219360

Deze voorstelling komt tot stand via een samenwerking van stichting Mooi, Laaktheater en theater Hekgolf.