Van Oude Mensen ende Dingen……

Elles heeft weer eens een gewaagd project op poten gezet:

“Een mens is niet oud totdat spijtgevoel de plaats inneemt van dromen”

Op 29, 30 mei en 3 en 4 juni is in Theater Pierrot de wijktheatervoorstelling ‘Van Oude Mensen ende Dingen…’ te zien. Zestien spelers in de leeftijd van veertig tot drieënnegentig jaar laten in deze muzikale theatervoorstelling met overtuiging zien wat ze kunnen.

Ouderen gunnen ons tijdens deze theatervoorstelling een blik op hun leven, hun gedachtewereld, hun passies en hun geheime wensen. Er wordt gezongen, gedanst en toneel gespeeld. Een vleugje Couperus, maar vooral lekker smeuïg van de Haagse gestampte pot. ZO willen we allemaal wel oud worden!

Het maakproces vormde een mentale krachttraining, waarbij creativiteit en fantasie, samenwerking en discipline tot grote hoogten werden opgestuwd. Het resultaat van deze krachttoer is een meeslepend, grappig, en gevoelig toneelstuk, waarin de draak gestoken met vooroordelen over senioren.

Regisseuse en tekstschrijfster Elles Pleijter repeteerde 10 maanden met een aantal aanvankelijk huiverige ouderen van Laak. Gaandeweg gingen zij verhalen vertellen, met armen en benen gooien, een grote mond opzetten, op de voorgrond treden, kortom: alles wat erbij komt kijken om in het spotlicht te staan. Is lef alleen weggelegd voor de jongere generatie? Welnee. Kijk maar eens goed naar die swingende oudjes.

Kijk voor een voorproefje:

Wijktheatervoorstelling: Van Oude Mensen ende Dingen…
Tekst en regie: Elles Pleijter
Locatie: Theater Pierrot

Data:
Zaterdag 29 mei 20:00 uur
Zondag 30 Mei: 15:00 uur
Donderdag 3 juni: 15:00 uur
Vrijdag 4 juni: 20:00 uur

Entree: € 6,00
Reserveren: www.theaterpierrot.nl of bellen 070-3933348
Kassa is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur

Adres
Theater Pierrot
Ferrandweg 4t
2523 XT Den Haag.

Openbaar vervoer
Tram 16, halte Alberdingk Thijmstraat.
Bus 26, halte Stieltjesstraat
Station Moerwijk, 200 m. lopen

Er is gratis parkeren rondom de straten van het theater.